Terug naar overzicht Print deze pagina

Dr. Peter Donkersloot

neurochirurg

°1956

Dr. Peter Donkersloot studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam.  De opleiding tot neurochirurg volgde hij in het voormalige West-Duitsland.  Hij is sinds 1989 erkend. 

Sinds 1975 is hij werkzaam met Dr. W. Duyvendak met wie hij in 1990 de dienst neurochirurgie in het toenmalige Virga Jesseziekenhuis, thans Jessa Ziekenhuis opstartte. 

Huidige functies:

Neurochirug: Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse

Neurochirurg: RZ St.Trudo

Consult Neurochirurgie, Diagnose Centrum Lommel

Bijzondere interesses:

Naast de algemene neurochirurgie heeft Dr. Donkersloot speciale bekwaming in de schedelbasis en hypofyse chirurgie.  Ook de minimaal invasieve anterieure wervelzuilchirurgie met inbegrip van het plaatsen van discusprothese en het behandelen van tumoren.  Samen met Dr. Put coördineert hij de neuro-oncologie.

Naast zijn klinische taken is hij actief  betrokken bij onderzoek naar de effectiviteit van klinische methodes (in 2008 ontving hij op het wereldcongres voor discusprothesechirurgie de prijs best gestructureerd klinisch onderzoek).  Hij is tevens betrokken bij de ontwikkeling van implantaten en de bijscholing van wervelzuilchirurgen in ruim europees verband met aandachtspunt minimaal invasieve chirurgie.

 

Terug naar overzicht Contacteer Dr. Peter Donkersloot