Terug naar overzicht Print deze pagina

Neurovasculair overleg voor bloedvatafwijkingen in de hersenen (aneurysma)

Voor de behandeling van een bloedvatafwijking (aneurysma) bestaan er meerdere mogelijkheden.  Een bloedvatafwijking in de hersenen kan een levensbedreigende bloeding veroorzaken en daarom moeten sommigen van deze afwijkingen behandeld worden.

Soms kan een afwijking behandeld worden via een catheter langs de lies en soms is er toch een operatie via de schedel nodig.  Binnen ons ziekenhuis is er een uitgebreide ervaring van beide vormen van behandeling.  Om een zo goed mogelijke behandeling voor te stellen bij deze ziektebeelden is er een multidisciplinair overleg opgestart in het Jessa ziekenhuis.  Neurologe (Dr. Nina De Klippel), interventieradioloog (Prof. Dr. Sam Heye) en neurochirurg (Dr. Mark Plazier) bespreken samen wekelijks de patiënten met deze ziektebeelden en komen in overleg tot een voorstel voor de veiligste en meest doeltreffende behandeling.  Zo bent u als patiënt zeker dat alle mogelijkheden u aangeboden worden en dat er zeker gekozen wordt voor de beste oplossing voor u. 

Indien u last heeft van een bloedvatafwijking in de hersenen kunt u altijd een afspraak maken met één van de artsen van het overleg om dit te bespreken.