Terug naar overzicht Print deze pagina

Opname op intensieve zorgen

Soms kan het noodzakelijk zijn dat de patiënt moet worden opgenomen op de dienst intensieve zorgen.  De patiënten met neurochirurgische aandoeningen worden opgenomen op de dienst intensieve zorgen A3 (011/30.91.30) of C3 (011/30.93.30), beide diensten zijn gelegen op de derde verdieping in het Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse.  U kan op beide telefoonnummers navragen op wel intensieve zorgen uw familielid werd opgenomen.  In het St.Trudoziekenhuis is de dienst intensieve zorgen eveneens gelegen op de 3de verdieping.  U kan hier de dienst bereiken op volgend telefoonnummer: 011/69.98.80.  De dienst intensieve zorgen van het St. Franciskusziekenhuis is bereikbaar op 011/71.52.90.

De duur van opname op IZ is afhankelijk van de klinische toestand van de patiënt alsook van de aandoening.  De opname kan variëren van één nacht tot soms enkele weken.  Voorbeeld zijn oa operaties vanwege een hersentumor, een hersenbloeding, een schedeltrauma etc.

Indien een familielid van u wordt opgenomen op intensieve zorgen en u een gesprek wenst met de behandelende neurochirurg, kan u tijdens de werkuren van het secretariaat neurochirurgie een afspraak maken (011/30.90.70).  Tijdens het bezoekuur kan u de behandelende intensivist-anaesthesist alsook de verpleegkundige van de patiënt spreken.